SIGURANŢA PE INTERNET ȘI CONȘTIENTIZAREA PUBLICULUI

Utilizarea sigură a internetului este o responsabilitate comună a companiilor, guvernului, a organismelor responsabile pentru aplicarea legii, a societăţii civile și a consumatorilor înșiși. În cadrul Telekom Romania suntem dedicaţi protejării clienţilor noștri, familiilor și afacerilor acestora prin furnizarea de servicii sigure și securizate și contribuim la conștientizarea acestora cu privire la riscurile de securitate pe internet.

Abordarea noastră se bazează pe următoarele principii directoare:

 • Furnizarea de servicii cu un grad ridicat de confidenţialitate și securitate a datelor;
 • Îmbunătăţirea competenţelor clienţilor noștri privind utilizarea media și realizarea de parteneriate cu alte părţi interesate, pentru a crea un internet ușor de utilizat de către copii;
 • Includerea aspectelor privind confidenţialitatea datelor și securitatea datelor pe parcursul întregului ciclu de viaţă al produselor noastre;
 • Colaborare strânsă cu autorităţile de cercetare penală, ONGuri și cu alţi parteneri din mediul de afaceri, politic și social pentru interzicerea conţinutului on-line care este dăunător pentru copii și tineri.

Produse și servicii pentru utilizatorii privaţi

Telekom Romania oferă clienţilor săi o gamă largă de servicii care vizează siguranţa și securitatea on-line. Aceasta include: protecţie anti-virus, anti-spam, firewall, protecţia browser-ului, precum și servicii de control parental îmbunătăţite, care permit părinţilor să monitorizeze, să filtreze și să blocheze accesul la site-uri web cu conţinut inadecvat (ex. violenţă, conţinut pentru adulţi, arme, droguri etc.).

Funcţia de control parental oferă utilizatorilor posibilitatea de a regla nivelul de protecţie în funcţie de vârsta copiilor. Serviciile de control parental sunt de asemenea oferite pe platforma de IPTV și prin satelit. Cu aceste servicii abonaţii au posibilitatea de a stabili nivelul de control parental, pentru a bloca accesul la programe specifice, în funcţie de nivelul clasificării controlului pe care îl poartă toate programele din cadrul serviciului. În plus, în cadrul serviciului prin satelit, abonaţii pot bloca accesul la canale specifice stabilite de către ei.

Serviciile noastre de telefonie mobilă permit părinţilor să controleze accesul copiilor la serviciile de telefonie mobilă adresate doar adulţilor, printr-o serie de servicii de control parental ușor de utilizat și care sunt dezvoltate și oferite abonaţilor cu titlu gratuit. În mod specific, programul de protecţie anti-virus și a securităţii „Lookout” care este pre-instalat pe toate dispozitivele Android pe care le distribuim, oferă părinţilor opţiunea de a bloca categoria „erotic”, precum și de a bloca accesul nedorit în orice domeniu, prin apelarea serviciului de relaţii cu clienţii al Telekom România.

Protecţie completă pentru companii

Analizăm securitatea datelor din mai multe unghiuri întrucât ameninţările au crescut, s-au diversificat și s-au multiplicat. În 2015 incidentele de securitate cibernetică au crescut la nivel mondial cu 38%, comparativ cu 2014 iar obiectivul nostru este acela de a asigura o protecţie viabilă pentru clienţii noștri. Soluţiile noastre de securitate sunt organizate în următoarele categorii:

 1. Securitatea reţelei
  „Distributed Denial of Services” (DDoS) (Blocarea serviciului) – detectare și diminuare on-line la nivel de reţea pentru atacurile locale și internaţionale de până la 10 Gbps.
 2. Securitatea datelor din cloud
  În caz de dezastru, centrele de date Telekom garantează recuperarea datelor și continuitatea activităţii pentru toţi clienţii.
 3. Securitatea echipamentelor
  Serviciile noastre de securitate a portofoliilor includ Norton Security Online pentru a oferi protecţie pentru orice dispozitiv: telefon mobil, tabletă, PC.