SPORT

Sportul, sub toate formele sale, este esenţial pentru starea de bine și sănătate, facilitând totodată prieteniile, cooperarea, înţelegerea reciprocă, contribuind la dezvoltarea de comunităţi mai puternice. Atunci când sportul este conectat și cu alte nevoi sociale, acesta poate deveni și mai benefic. În calitate de lider al sectorului de telecomunicaţii din România și ca membru al societăţii, suntem hotărâţi să fim un jucător activ, să preluăm conducerea, să îi inspirăm și pe alţii să se implice și să se joace.

Continuând să ne extindem politica de sponsorizarea a sportului, în 2015 am devenit sponsor principal pentru echipa naţională de fotbal a României, pentru perioada 2015-2016. Acest lucru a venit firesc întrucât împărtășim aceleași valori: fair-play, integritate și dorinţa de a reuși.

cea-mai-mare-ora-de-sport

„Mișcarea face bine” și „Cea Mai Mare Oră de Sport”

Atunci când sportul conectează mii de oameni din diferite comunităţi, acest lucru demonstrează nevoile și interesele noastre comune pentru un trai sănătos și compania celorlalţi. În afară de sponsorizarea directă, implicarea noastră în susţinerea sportului mai are o componentă. Prin iniţiativele noastre sportive facilităm donaţiile pentru cauze sociale, multiplicând rezultatele eforturilor noastre cu ajutorul tuturor.

În 2015, Telekom Romania, în parteneriat cu SmartAtletic și Getfit, a organizat a cincea ediţie a evenimentului „Cea mai mare oră de sport” în București, Brașov și Mamaia. Peste 50.000 de persoane (participanţi activi sau susţinători) au participat la 89 de lecţii de sport organizate de 115 antrenori naţionali și internaţionali. În cadrul evenimentului, peste 1.000 de persoane au beneficiat de teste medicale gratuite.

Din fondurile strânse la această ediţie, Fundaţia Telekom Romania a achiziţionat medicamentul Asparaginaza, necesar copiilor cu leucemie de la Institutul Fundeni.

Un alt eveniment major susţinut de la Telekom Romania a fost prima ediţie a Maratonului Internaţional din Brașov, la care au participat peste 1.200 de persoane. Din fondurile strânse la această ediţie, Fundaţia Telekom Romania a acoperit costurile de terapie pentru 10 copii cu autism din cadrul Asociaţiei „Copiii de Cristal”.

De asemenea, compania a susţinut alte două evenimente sportive tradiţionale foarte apreciate și îndrăgite de toţi alergători, și anume semimaratonul Gerar – o competiţie cu un nivel ridicat de dificultate, deoarece se desfășoară în condiţii meteo extreme și Crosul Pădurii – o competiţie tradiţională, care își propune să strângă fonduri în vederea plantării de copaci în zonele despădurite ale ţării.